Lapseki Çalıştayı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Rektörü  Cüneyt Erenoğlu, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı  Eyüp Yılmaz ve Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Engin Gür’ün öncülüğünde Lapseki İlçesi muhtarları ile bir araya gelindi.

Muhtarlar ve üniversite akademik personelinin katıldığı toplantıda; üniversite-yerel yönetim iş birliğine dair yapılacak proje konuları ele alındı. Lapseki Muhtarlarından bölgelerindeki ihtiyaçlarına yönelik talepler doğrultusunda; Kadın istihdamı, iyi tarım uygulamaları, katma değeri yüksek ürün üretimi, digital pazarlama ve turizm gibi konular irdelendi. Konu başlıklarına dair hazırlanacak AB projeleri, Erasmus+ projeleri ve bu kapsamda yararlanılacak fonlara da değinildi.

Lapseki yerel yönetimi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin bir araya geldiği ilk toplantı niteliğini taşıyan bu iş birliğinin tüm ilçe halkına ve üniversiteye katkı sağlaması dilek ve temennileri ile toplantı sonlandırlırken; toplantıya ev sahipliği yapan Lapseki Muhtarlar Derneği Başkanı Mehti Arıcı tarafından Rektör  Erenoğlu’na katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.