Üniversitemiz Kalite Kapsamındaki İyi Uygulamalarıyla Örnek Olmaya Devam Ediyor

Üniversitemiz Kalite Kapsamındaki İyi Uygulamalarıyla Örnek Olmaya Devam Ediyor.

Bilindiği üzere daha önce birçok farklı Üniversiteye Yükseköğretimde Kalite Güvence süreçlerinin yönetilmesine yönelik eğitim veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kalite Güvence Ofisi ve Kurumsal Akreditasyon Sorumlusu Öğr.Gör. Ergül SÖYLEMEZOĞLU Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat CEBECİ’nin resmi davetiyle Yalova Üniversitesi Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Selami ÖZCAN tarafından organize edilen ‘‘Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon Süreçleri, Öz Değerlendirme ve KİDR 3.0’’ konusundaki online bilgilendirme toplantısına davetli konuşmacı olarak katılmış ve 2 saat süren kapsamlı bir sunum gerçekleştirmiştir. Yalova Üniversitesi Kalite Komisyonu ve Kalite Koordinatörlüğü üyeleri ile Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı personelinin katılım gösterdiği toplantı 3 saat sürmüştür. Toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT’ın selamlarını ileterek başlayan Öğr.Gör. Ergül SÖYLEMEZOĞLU Üniversitemizin günümüze kadar ki iyi uygulama örneklerinden ve tecrübelerinden de bahsetmiştir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin kalite ve akreditasyon süreçlerinin aktif biçimde yürütülmeye devam ettiğine ve bu anlamda akreditasyon hedefiyle her geçen gün daha iyiye yol almaya çalıştıklarına değinen SÖYLEMEZOĞLU bu sürecin artık mevzuat gereği yürütülmek zorunda olunan bir süreç olmaktan çıkıp ülkenin ulusal çıkarları doğrultusunda üniversitelerin ve rektörlerin bir performans göstergesi haline geldiğinin altını çizmiş, bu anlamda Üniversitemizdeki kalite süreçlerini sahiplenerek kuruma anlamlı katkı sunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT’a ve ÇOMÜ senatosuna teşekkür etmiştir. Ayrıca kendisine bu eğitimi verme fırsatı sunan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat CEBECİ’ye ve Yalova Üniversitesi Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Selami ÖZCAN’a teşekkür eden Öğr.Gör. Ergül SÖYLEMEZOĞLU Yalova Üniversitesi’nin kalite süreçlerinde her geçen gün daha hızlı yol almaya başladığını gördüğüne sevindiğini ve bu sürecin Yalova Üniversitesi için de akreditasyon ile nihayete ereceğine inancının tam olduğunu dile getirmiştir. Toplantı sonunda her iki kurum arasında akran değerlendirme konusunda iş birliği yapılması kararlaştırılmış ve toplantı iyi niyet temennileri ile son bulmuştur.