Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Kalite Geliştirme ve Kurumsal İzleme Koordinatörlüğü

Eğitim-Öğretim Sürecinde Bologna Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kalite Güvencesi kapsamında eğitim-öğretim sürecinde Bologna çalışmalarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Genel Sekreter Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Kurumsal Akreditasyon ve Kalite Güvence Sorumlusu Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu,  akademik birimlerin yöneticilerinin yanı sıra ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının başkanları ile AKTS koordinatörleri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, araştırma üniversitesi olma hedefini bir kez daha vurgulayarak şunları aktardı:

“Üniversitemizin YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon başvurusu kabul edildi. Bu bağlamda yapılacak olan değerlendirme ziyareti öncesi akreditasyon sürecinin önemli başlıklardan biri olan eğitim- öğretim kalitesinin geliştirilmesi ve Bologna bilgilerinin güncellenmesi yönünde çalışmaların titizlikle yürütülmesi ve sonuçlandırılması gerekiyor.”

Toplantıda Bologna Koordinatörü ve eğitim-öğretimden sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Bologna sürecinde akademik birimlerin eğitim kataloğundaki durumu, eğitim- öğretim kalitesini geliştirmek için akademik birimlerin stratejik planlarında yer alması gereken konular ve eğitim kataloğunda yer alan bilgilerin sisteme girilmesi, güncellenmesi ve eksiklerin giderilmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yaptı ve şunları aktardı:

 “Üniversitemiz, Avrupa Yükseköğretim Yeterlikler Çerçevesi esas alınarak belirlenen Türkiye Yükseköğretim Yeterlikler Çerçevesi kapsamında yürütülen Bologna süreci ile ilgili çalışmalar sonucunda 2012-2015 dönemi için Diploma Eki Etiketi ve 2013-2016 dönemi için ECTS (AKTS) Etiketini almaya hak kazanan ülkemizdeki sayılı üniversiteler arasında yer aldı.

Bu iki etiket öğrencilerimizin aldıkları diplomaların ve eğitim sürelerinin Avrupa’da kabul edilmesini Bologna Sürecinin ilk iki basamağında elde edilen kazanımların üzerine ve 3. basamak olan Kalite Güvencesine dönük çalışmalarına ağırlık verdi ve bu konuda önemli mesafeler kat edildi.”

Toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ve sürece ilişkin önerilerin paylaşılması ile sona erdi.

İlgili Etkinlik Haberi için Tıklayınız.